Dokter Pouseele Bram
Gynaecoloog

Maak een afspraak

Geen telefonische afspraken

Dr Bram Pouseele is sinds juni 2015 als gynaecoloog verbonden aan het O.L.V. van Lourdes ziekenhuis te Waregem.
Hij studeerde geneeskunde in Kortrijk en Leuven. Nadien werkte hij gedurende 5 jaar als assistent gynaecologie in het AZ Groeninge (Kortrijk), UZ Leuven en Sint Augustinus ziekenhuis (Wilrijk).
Na zijn diploma gynaecologie trok hij gedurende 2 jaar naar het gerenommeerde universitaire expertisecentrum C.H.R.U. te Rijsel (Frankrijk), waar hij zich verder bekwaamde in de chirurgische gynaecologie en urogynaecologie.
Dr Pouseele is gesubspecialiseerd in de urogynaecologie, inclusief de behandeling van complicaties van vroegere ingrepen. Hij is frequent spreker op (inter)nationale cursussen en congressen, en is hoofd van een van de weinige opleidingscentra urogynaecologie in België.
Naast de verloskunde (begeleiding van zwangere patiënten) heeft Dr Pouseele een bijzondere bekwaming in de volgende subdisciplines:

  • zakkingsklachten van de vrouwelijke genitaliën, blaas en darm
  • urinaire incontinentie
  • endometriose
  • complexe chirurgie in het vrouwelijk bekken
  • chirurgie voor kwaadaardige bekkentumoren
  • minimaal invasieve chirurgie via kijkoperatie (via de vagina en/of buikwand)

Alle bevallingen en operatieve ingrepen vinden plaats in het O.L.V. van Lourdes ziekenhuis te Waregem.
Voor de behandeling van patiënten met complexe fertiliteitsproblemen of borstkanker werkt Dr Pouseele intensief samen met de collega's van de dienst gynaecologie-verloskunde van het ziekenhuis te Waregem.
Dr Pouseele is gehuwd met Dr Katrien Vanden Broecke, die als dermatologe eveneens werkzaam is in de privépraktijk.

Dr Judith Lamberigts studeerde in 2023 af als volwaardig gynaecoloog aan de universiteit van Leuven. Ze volbracht haar 5-jarige opleiding tot gynaecoloog in het AZ St Maarten Mechelen, het AZ Turnhout, het Waikato District Hospital (Nieuw-Zeeland) en het UZ Leuven. Vanaf oktober 2023 volgt zij gedurende anderhalf jaar een bijkomende opleiding tot gynaecologisch chirurg bij Dr Pouseele. Onder zijn supervisie zal zij mee de patiënten opvolgen en verricht zij consultaties in het ziekenhuis en in de privépraktijk. U kan steeds een afspraak maken bij Dr Lamberigts (zeker indien de wachttijd bij Dr Pouseele te lang is), zowel voor zwangerschap als voor een gynaecologisch probleem of een gewone controle.